Simrishamn vidare i YA-cupen

IFK Simrishamn är inte bortskämt med triumfer - men i går fick kamraterna en efterlängtad sådan då man eliminerade Lövestad ur YA-cupen.
Sport • Publicerad 24 april 2002

- Skönt att få vinna, menade också en lika lättad som glad Simrishamnstränare, Kent Nilsson efter framgången på Lövängens idylliska idrottsplats. Men det skall med en gång sägas att IFK Simrishamn fick slita för triumfen. Lövestad spelade nämligen stabilt och höll gästerna i strama tyglar. Och det var svårt att se att det faktiskt skiljer två divisioner lagen emellan. Och det var heller inte speciellt många målchanser som vaskades fram av gästerna. Men efter 25 minuter spel kom dock 0-1 då Ulf Billgren helt frispelad av Tobias Wahlfrid satte bollen - via stolpen - i tom bur. - Det var en skön känsla när målet kom. Man stod och var lite smånervös. Lövestad spelade med mycket chansbollar och jag var rädd för att de rätt som det var skulle lyckas få in en boll, menade Kent Nilsson. Någon islossning innebar dock inte ledningsmålet utan Lövestad fortsatte att hålla spelet väl uppe. I den andra halvleken blev emellertid Simrishamns övertag allt mer uppenbart och det hettade till allt oftare framför Ian Solomons målbur. Och den sista kvarten lossande det definitivt för gästerna som då gjorde såväl 0-2 som 0-3. - Vi chansade lite på slutet och flyttade upp ytterligare en spelare i anfallet vilket gjorde att vi öppnade oss lite bakåt, menade Lövestads spelande tränaren Denny Petrusson som var nöjd med insatsen men som samtidigt tyckte att Simrishamn vann rättvist. - De var bättre och det är bara att gratulera dem och önska dem lycka till i fortsättningen. Men samtidigt tycker jag att det var synd att vi inte fick göra ett mål. Då hade vi kanske kunnat skaka dem lite mer. Anser bland annat att vi borde haft en straff när Krister Persson blev nergjord i den första halvleken. Kent Nilsson var givetvis nöjd med segern som sådan men inte helt tillfredsställd med spelet. - Det var skönt att vinna och vi behövde en seger. Det har vi inte varit bortskämda med tidigare. Även om jag är nöjd med att vi spelade stabilt försvarsmässigt och inte släppte till något så skapade vi samtidigt inte heller så mycket - i varje fall inte i den första halvleken. Tycker vi hade alldeles för lågt bolltempo. Det blev lite bättre i den andra då Lövestadspelarna samtidigt börja tröttna. Speciellt nöjd var Kent med Ulf Billgrens som kanske är Simrishamns lösning på målskyttet. Ulf gjorde två mål och var farligt framme i ytterligare ett par situationer. - Ulf var duktig. Det här var hans första match på topp. Ulf är helt klart ett gångbart alternativ i anfallet, avslutade Kent Nilsson. I två jämna kollektiv hittade vi ett par spelare som höjde sig lite över mängden. I Lövestad tänker vi på stabile målvakten Ian Solomon och mittbacken Kristian Jönsson och i Simrishamn var Ulf Billgren sålunda pigg i anfallet. Därutöver gjorde Marcus Nilsson en stabil insats i försvaret. Lövestad-IFK Simrishamn 0-3 (0-1) Målen: 0-1 (25) Ulf Billgren, 0-2 (78) Tobias Wahlfridh, 0-3 (81) Ulf Billgren. Publik: 91.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.