Annons

Simrishamns damer ska bli mer målglada

Vi vill ha mål, mål, mål! Mera mål! Ja, Markoolios gamla plåga passar bra in på Simrishamns damer kommande säsong.– Vi ska bli effektivare och göra mål på våra chanser vi skapar, säger Mikael Kozak, tränare för IFK Simrishamns damer.
Sport • Publicerad 18 januari 2005

Tränare Kozak vill dock inte ge något löfte om att hans damer ska öka på målproduktionen i år till skillnad från förra året. Det är en förhoppning han bär på och han ska försöka se till så att hans önskan införlivas.

– Vi gjorde inte tillräckligt med mål förra året och i år ska vi träna mer avslut och försöka få in fler folk i straffområdet, säger Kozak.

Annons

Förra året slutade antal gjorda mål vid 33. I år slutar det vid 10–15 fler mål än så. Åtminstone enligt de egna förväntningarna.

– Vi bör göra så många mål för att vi ska kunna vara nöjda, säger Kozak.

Så här tidigt på försäsongen har inte spelarna börjat träna utomhus än. Det har i stället blivit en blandning av fysträning, gymnastik och vanlig inomhusfotboll. Inte förrän i februari väntas damerna kliva ut i friska luften och träna. Främst har detta en psykologisk orsak.

– Det brukar inte vara så populärt med grusträningar och börjar man för tidigt är det inte säkert att så många kommer. Men i februari kan man så att säga se hur gräsplanen börjar bli grön. Man kan se slutet av vinterträningen då, säger Kozak.

Damerna i Simrishamn beskrivs av deras tränare som ett kollektiv. Samtliga spelare ses som nyckelspelare och trots att det är ett ungt lag är det många som tar på sig mammarollen.

– Det är många av spelarna i laget som vill och som tar ansvar.

Förra årets division fem var en ganska jämn historia. Och enligt Kozaks utsago lär vi få se något liknande i år. På förhand ser han Tomelilla och Gärsnäs som seriefavoriter, men han hoppas starkt på att Simrishamn ska vara med i toppen av tabellen.

– Det viktigaste är att vi har kul, men jag tror också att vi kan bli bättre i år. Vi har i stort sett samma lag som förra året och ju mer man känner varandra, desto bättre spelar man.

Mikael Kozak är försiktig när det gäller att sia om sitt lag. Han menar att man siktar på att bli bättre än förra året. Hur mycket bättre han menar är däremot mer oklart.

– Om man spelar en i serie så gör man det för att vinna, men sedan ska det vara ett realistiskt mål att göra det också.

Annons

Är det ett realistiskt mål för er då?

– Det får vi se…

En del oklarheter finns alltså vad gäller IFK:s damer kommande säsong. Helt säkert är dock att man vill göra mål. Många mål.

Hur många mål det blir kan ingen veta, men vi kan vara tämligen säkra på en sak.

Att mål, det kommer det att bli.

@04 byline skribent:Ulf Gummesson

FOTBOLL SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons