Sista bommen föll – Fredricson missar finalen i Las Vegas

Ridsport Artikeln publicerades
Peder Fredricson på hästen H&M Christian K deppar över missen till omhoppningen under världscupen i hoppning
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Peder Fredricson på hästen H&M Christian K deppar över missen till omhoppningen under världscupen i hoppning

Grevlundas ryttarstjärna Peder Fredricson missar världscupfinalen i Las Vegas.

Pressad att ta poäng var Peder ytterst nära att lyckas – men bommen på det sista hindret föll i grundomgången i Göteborg.

Världsstjärnan låg pyrt till i sammandraget och hade behövt en absolut topplacering för att ta sig till finalen i april. Hade han som sjätte ryttare nått omhoppningen hade chansen att ta den nödvändiga poängen varit väldigt god.

Det var känpptyst i Scandinavium när Fredricson och Christian K närmade sig det sista hindret. Där föll en bom – och dagen var förstörd för landslagsankaret.

Fredricson föll ned till elfte plats och det ger bara några ströpoäng.

– Det är klart att så här direkt efteråt känns det lite surt, säger Fredricson till SVT.

– Fyra fel är inte tillräckligt bra på den här nivån. Men Christian K är en fantastisk häst och jag upplever honom som bättre än någonsin. Det är skönt att så här tidigt på säsongen få en så bra känsla, säger Peder Fredricson.

Henrik von Eckermann drabbades av samma öde som landslagskompisen, när han och Peter Pan snubblade på det sista hindret.

– Det är små marginaler, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Sverige står därmed utan ekipage i världscupfinalen, något som inte hänt sedan 2005 — men då avstod kvalade Rolf-Göran Bengtsson från att delta i finalen.

Fem ryttare gör upp i omhoppningen och om segern i Europafinalen.

Där återfinns veteranen Rolf-Göran Bengtsson samt norrmannen Geir Gulliksen, belgaren Olivier Philippaerts, fransmannen Kevin Staut och schweizaren Bryan Balsiger

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.