Sjätte raka förlusten för Tre Kronor

Tre Kronor genrepade med ännu en förlust.
Sport • Publicerad 1 maj 2012

Den sjätte raka inför ishockey-VM på hemmaplan.

USA vann med 3–2 och gav förbundskaptenen Pär Mårts en del nya frågetecken.

Tre Kronor hade fått in fem nya NHL-spelare och spelade med sju totalt mot USA i Gävle. Men ytterligare sju ska in, däribland Daniel Alfredsson och Henrik Zetterberg, till VM-premiären mot Norge på fredag.

Men nya NHL-spelare gav inga nya resultat – utan ännu en förlust, den sjätte raka.

Och ytterligare en del frågetecken. Bland annat för målvaktssidan då Viktor Fasth släppte in ett billigt mål i genrepet och inte såg så vass ut som vi blivit vana vid. Även andremålvakten Jhonas Enroth hade en del mindre bra ingripanden i Tjeckienturneringen i helgen.

USA tog ledningen på sitt första skott efter 1.55. Jim Slater fick stå helt fri framför Fasth och slå in 1–0.

Sedan agerade Fasth slapphänt i början av andra perioden och släppte in ett skott från Bobby Ryan mellan armen och kroppen.

Kyle Okposo satte 3–0 efter drygt halva matchen sedan han fått två chanser och de svenska backarna ännu en gång lyst med sin frånvaro.

Det mesta såg nattsvart ut. Men några ändringar i formationerna gav bättre fart och utdelning i slutet av andra.

Joel Lundqvist styrde in 1–3 och det stora jublet utbröt på 2–3 – ett äkta Brynäsmål till hemmapublikens stora glädje. Johan Larsson fick öppet mål efter ett par snabba passningar från Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.