Annons

Sjöberg hoppas på ny bra match mot Malmö

När Ystads IF och Malmö kryssade i säsongens första match i Österporthallen presenterade sig Mikkel Sjöberg sig på bästa sätt för sin nya hemmapublik med tio mål.Nu kryssar Mikkel fingrarna för att det ska bli vinst. – Den här matchen ska vi bara vinna!
Sport • Publicerad 14 mars 2014
Mikkel Sjöberg, i svart tröja, stretchar tillsammans med lagkompisarna efter torsdagens avslutande träning inför kvällens match mot Malmö.Foto: Foto: Jan Andersson

Mikkel Sjöberg har onekligen haft en säsong på gott och ont.

Inte nog med att en axelskada mångt och mycket spolierat stora delar av säsongen - Mikkel har själv varit lite ojämn och blandat kanoninsatser med mindre lyckade framträdande.

Annons

Till de mera lyckade insatser måste hemmapremiären mot Malmö räknas då han tog ett stort ansvar och hade stor del i poängen med sina tio mål.

- Ja, det gick bra i den matchen, konstaterar Mikkel.

Nu är det dagsför en ny drabbning mot Malmö.

Vad har han för tankar inför lagens tredje möte den här säsongen?

- Vi har inte spelat så gott den sista tiden och senast mot Malmö förlorade vi stort. Men jag tycker det har sett okej ut på träningen. Vi blir långsamt bättre och bättre. Men det är en viktig match och den ska vi vinna.

Rent fysiskt, hur känner du dig?

- Jag har fortfarande lite ont i min axel och det gör att jag inte kan skjuta riktigt och det betyder självklart mycket för mitt spel. Det känns som jag bara kan gå för 80 procent - inte 100. Men nu återstår det inte så många matcher av serien och sen får vi bygga upp det i stället inför nästa säsong.

Vad är Malmö bra på?

- Jag tycker de är bra på att hålla bollen i gång och de spelar klokt och utnyttjar de kvaliteter de har. Och Stian är en riktigt duktig playmaker som är duktog på att sätta de andra spelarna i bra lägen. De har inte så många spelare men de är duktiga på att få ut det bästa av varje spelare. Det är ett bra kollektiv.

Vad talar för att ni ska vinna?

Annons

- Det finns det inte så mycket som gör om vi tittar till statistiken. Men vi ska vinna den.

Vad betyder det att det är hemmamatch?

- Det betyder självklart en del. Det är alltid skönt att spela hemma.

Då ”kryssar vi fingrarna” (håller tummarna) för seger...

- Ja, det gör vi!

INTERNAL INTERNAL
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons