Annons

Sjöbo BMK går upp i division 1

Sjöbo BMK går in i badmintonens finrum. Klubben spelar i division 1, landets näst högsta serie, kommande säsong och hoppas att sportens status höjs i sydöstra Skåne.
Sport • Publicerad 21 augusti 2002

- Badminton har aldrig varit en publiksport här nere men nu blir det trots allt spel på ganska hög nivå så förhoppningsvis visar fler intresse än bara de närmast sörjande, säger Alexander Lemland, 20, som tagit över tränarrollen tillsammans med storebrorsan Daniel, 22. Sjöbo BMK gjorde förra säsongen en stark insats i division 2 genom att bli tvåa efter Halmstad men det räckte inte för att gå upp i ettan. När Mörrum drog sig ur serien fick Sjöbo sin chans. - Det fanns absolut ingen tvekan om vad vi skulle säga när vi fick det erbjudandet. Vi ser fram emot att få spela i ettan men vi vet också att vi får kämpa för att hålla oss kvar, säger Alexander. Särskilt mycket vet han ännu inte om de blivande motståndarlagen men han misstänker att tempot kommer att vara betydligt högre och spelarna mer rutinerade. Skillnader i övrigt är att varje match spelas i tio delmatcher (mot åtta i division 2) och att laget måste bestå av tre damer (mot två i division 2). I dagsläget är tvillingarna Anneli och Linda Häggman de enda självskrivna korten på damsidan. Klubben väntar fortfarande på besked från Annica Schmiedel och om hon inte ingår i laget är unga Elina Johansson aktuell för division 1-spel. På herrsidan har Sjöbo brödraparet Lemland, Anders Larsson, Elias Kristoffersen och Peter Dinges. Trots att klubben går upp en division blir det inte tal om några ändringar i träningsupplägget. Precis som vanligt är det träning två dagar i veckan. Förra veckan drogs träningen igång på allvar inför seriepremiären den 28 september. - Vi skulle behövt mer träning, helt klart, men jag hoppas att spelarna sköter en sån sak som konditionsträning på egen hand. Problemet är att alla inte är samlade särskilt ofta. Daniel bor till exempel i Malmö och Anders i Helsingborg. Därför gör vi så att jag och Daniel tar hand om var sin träning i veckan. Tidigare har Sjöbo BMK tagit hjälp av badmintonprofilen Rickard Magnusson. Till viss del fortsätter det även om han inte kommer att finnas på plats. - Han ska komma med lite idéer och hjälpa oss med att lägga upp träningspass, förklarar Alexander Lemland.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons