Sjöbo IF säkrade kontraktet

Sjöbos damer säkrade definitivt kontraktet genom att bortabesegra Värnamo med 2– 0.
Sport • Publicerad 8 oktober 2007

– Det var skönt. Det var ett tag sen vi kunde mönstra vårt bästa lag och nu var alla pusselbitarna på plats igen, menade tränare Niklas Ohlsson efter triumfen.

Sjöbos ledningsmål kom i slutet av den första halvleken och det är ett mål som mångt och mycket kan tillskrivas Nathalie Lundgren även om det var Angelica Fridh som petade bollen.

– Nathalie gjorde en kanongrej när hon bröt ett uppspel på sin kant och på ett tillslag friställde Angelica Fridh som kom helt ensam och inte gjorde något misstag. En riktigt högklassig grej av Nathalie. Hade hon däremot i stället lagt bollen till rätta och sen spelat vidare hade chansen aldrig uppkommit. I den andra halvlekens inledning var det nära att Värnamo kvitterat. Bland annat hade smålänningarna en jättechans till kvittering där bollen dansade på mållinjen.

– Där var vi illa ute – inget tu tal om saken, menade Niklas.

Men totalt sett var Sjöbo det bästa laget och hade bättre struktur i sitt spel och släppte inte till mycket bakåt.

– Ja, jag tycker nog att vi hade ett bättre genomtänkt anfallsspel men så länge som vi bara ledde med 1– 0 levde matchen.

Den stängdes dock när Annika Nilsson gjorde 0– 2.

– Jag flyttade upp Annika i kedjan och hon tackade genom att öka på vår ledning efter en lite tilltrasslad situation efter ett inlägg där målvakten inte riktigt fick kontroll på bollen som till slut hamnade hos Annika som satte den snyggt i krysset.

Genom segern har Sjöbo nu definitivt säkrat kontraktet.

– Tyckte vi spelade riktigt bra – ungefär som i våras. Men så har vi också haft bra träningar i veckan och vi hade nu laget intakt efter allt "klyddande" med laget i fem veckors tid. Genom segern ligger vi nu i mittskiktet och är bara en poäng efter Husie och har visat att vi definitivt hör hemma i ettan. I ett starkt kollektiv hyllar vi främst Mia Persson som i den här matchen med stor framgång testades som högerback. Nathalie Lundgren gjorde också en kanonmatch och hennes förarbete till ledningsmålet var högklassigt.

– Jonna Nilsson var också mycket duktig. Hon var riktigt vass hela matchen och jobbade över stora ytor. Men det fanns många fler som var värda överbetyg i dag, avslutade Niklas Ohlsson.

Jan Andersson

b Matchfakta

Värnamo– Sjöbo 0– 2 (0– 1)

Målen: 0– 1 Angelica Fridh, 0– 2 Annika Nilsson.

Publik: 74.

Lurblåsarligan

Mia Persson3

Nathalie Lundgren2

Jonna Nilsson1

Ligan: Annika Nilsson 14, Jonna Nilsson 13, Johanna Andersson 12, Mia Möller 11, Sandra Nilsson 11, Emilia Lundgren 10, Maria Håkansson 10, Mia Persson 8, Anna Knutsson 7, Viola Alfredsson 7, Nathalie Lundgren 6, Angelica Fridh 5, Lina Thörneby 4.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.