Annons

Sjöbo SS mister stjärna?

Sjöbo simsällskap är på väg att mista en av sina bästa simmare genom tiderna. Elin Mårtensson, som simmat i både VM och EM, har flyttat till Göteborg och tränar numera för storklubben S02.
Sport • Publicerad 19 augusti 2014
Elin Mårtensson har lämnat Sjöbo och bor numera i Göteborg.
Elin Mårtensson har lämnat Sjöbo och bor numera i Göteborg.Foto: 

Sjöbos chefstränare Claes Andersson räknar inte med någon fortsättning i klubben för Elin Mårtensson.

– Än så länge tävlar hon för Sjöbo men det kan mycket väl bli så att Elin representerar S02 redan i höst. Sedan en tid tillbaka bor hon och bedriver sin simträning i Göteborg, säger Claes Andersson.

Annons

Elin Mårtensson är bröstsimspecialisten, som representerat Sverige flera gånger i karriären. Bland annat har hon simmat i världscupen, VM och EM. Elin har också blivit nominerad som den främsta kvinnliga idrottaren vid olika idrottsgalor i Ystad.

– Min pojkvän bor i Göteborg och jag har nyss börjat jobba på en förskola här uppe. Det kan mycket väl bli klubbyte för mig framöver, men jag har haft 15 jättebra år i Sjöbo simsällskap, säger Elin.

Skadeproblem

När sim-EM inleddes i Berlin i går fanns inte Elin Mårtensson med i den svenska truppen. Hon har haft skadeproblem med både axel och knä och har inte kunnat hävda sig bland de allra bästa. Men Claes Andersson tror inte att det går att räkna ut Elin Mårtensson.

– Nej, hon kan mycket väl komma tillbaka och återta en landslagsplats. Det kan rent av vara positivt för henne med miljöombyte och att behöva ta ett större eget ansvar för sin simning. Det kan ge en nytändning, säger Claes.

Vill tillbaka

Elin Mårtensson håller med. Hon berättar att både axel och knä nu är i helt skick och att hon nu laddar för att göra ett starkt SM i vinter.

– Ja, jag vill ner mot mina gamla tider igen. Kroppen känns äntligen bra. När jag simmade VM 2012 hade jag axelproblem och vid EM 2013 var det knäet som strulade. Ja, det sista året har varit jobbigt ur skadehänseende. Men nu ser jag framåt och vill gärna vara med på ett stort mästerskap igen. Jag är inte färdig med min simkarriär.

I dag är det 100 bröstsim på EM. Vilka förhoppningar ska vi ha?

– Stora. Av svenskorna tror jag mest på Jennie Johansson. Hon är absolut en medaljkandidat, säger Elin.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons