Annons

Sjöboryttare i stöt!

Den Sjöbobaserade Flyingeryttaren Jens Fredricson och hans häst Kurage blev Best in Show i Norrköpings Horse Show i helgen. I samma tävling vann Angelie von Essen, även hon från Sjöbo, en tuff 1.50-hoppning
Sport • Publicerad 10 maj 2005
Jens Fredricson och Kurage är nu redo för de riktigt höga klasserna. I helgen blev ekipaget Best in Show i Norrköpings Grand Prix-tävlingar. Bild: Peter Zackrisson
Jens Fredricson och Kurage är nu redo för de riktigt höga klasserna. I helgen blev ekipaget Best in Show i Norrköpings Grand Prix-tävlingar. Bild: Peter ZackrissonFoto: 

I söndagens högsta klass, Holmens Grand Prix, blev det en kamp mellan Jens och ett annat Skåne-ekipage; Frida Andersson och Marco Lane från Örestad. Båda ekipagen dubbelnollade men Frida var en sekund snabbare än Jens och plockade därmed hem vinstchecken på 40 000 kr. Segern för Frida var en riktig sensation då Frida är relativt okänd i de större sammanhangen.

Jens deppade inte för det, han vann 1.45-klassen med Kurage. Angelie von Essen, också hon från Sjöbo, vann en 1.50-hoppning med Lancelot, och här fick Jens och Kuragenöja sig med en femteplacering.

Annons

Det räckte inte med dessa placeringar för Jens. Han kom dessutom trea i 1.40 med Cariba och sexa med Diorissmo

– Jag är jätteglad över resultaten och känner mig nu klar för de stora mästerskapen, säger en glad Jens till YA. I ett par år har han jobbat upp sitt nya tävlingsmaterial och i år har han det riktigt förspänt med tre hästar som går i svår hoppning. Jens Fredricson fick dels pengar och dels Best in Show-priset som bestod av en en hinderpark värd 10 000 kronor.

Det var även unghästklasser upp till 1.30. Bollerups Lisen Bratt Fredricson nollade med flera av sina unga förmågor. I 1.20 blev det noll fel med Mistral och Karamell.

Angelie von Essen nollade också med Sir och Torrero. Även i 1.30 blev det nolla för Angelie som i denna klass red Spike.

Gerd Cronestål

HÄSTSPORT NORKÖPING
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons