Annons

Sjöbotjejen Johanna Grip uttagen i distriktslaget

Sport • Publicerad 18 maj 2005

I helgen avgörs gruppspelet i den stora distriktstävlingen Cup Kommunal. Lagen består av de allra bästa tjejerna (16-åringar) från respektive distrikt och Skåne har hamnat i samma grupp som Göteborg, Halland och Östergötland.

I det skånska laget återfinns Sjöbo IF:s anfallare Johanna Grip.

Annons

– Det ska bli jättekul. Jag har varit med på de flesta distriktslägrena men föll ur truppen inför lägret i Halmstad förra året. Nu är jag tillbaka och det kom som en trevlig överraskning, säger Johanna som ifjol slog igenom i Sjöbos A-trupp. I år har hon varit mycket framgångsrik med farmarlaget Sjöbotjejerna och dessutom varit med i A-truppen hela tiden, även om hon mest fått sitta på bänken i de inledande matcherna.

– Men i matchen mot Staffanstorp förra helgen fick jag spela 30 minuter så det känns mycket bra, säger Johanna som inte direkt harjärnkoll på motståndet i Cup Kommunal men som ändå tror på bra chans till avancemang.

Gruppspelet avgörs fredag till söndag kommande helg vilket innebär att Johanna Grip missar Sjöbotjejernas match mot Hardeberga på lördag.

Konstantin Foussianis

Cup Kommunal

Gruppspelet avgörs på sex olika orter under helgen. Lagen är indelade i sex fyrlagsgrupper. Ettan samt de två bästa tvåorna går vidare till slutspelet i Borås 13–16 juni. Finalen spelas under eliflicklägret i Halmstad den 28 juni.

Här är dagsprogrammet för Skånes grupp i Ängelholm.

Fre 20/5: Göteborg – Halland, Skåne – Östergötland.

Lör 21/5: Östergötland - Göteborg, Halland - Skåne.

Sön 22/5: Skåne - Göteborg, Östergötland - Halland.

FOTBOLL SJÖBO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons