Annons

Sjöström avslutade Swim Open med nytt världsårsbästa

Sarah Sjöström avslutade tävlingarna i Swim Open i Stockholm med att vinna på 100 meter frisim och notera ett ytterligare nytt världsårsbästa.
Simning • Publicerad 16 april 2023
Sarah Sjöström under lördagens Swim Open-tävlingar.
Sarah Sjöström under lördagens Swim Open-tävlingar.Foto: Jessica Gow/TT

Den 29-åriga världsstjärnan vann på tiden 52,99, 1,24 före danskan Signe Bro som slutade tvåa och ytterligare 14 hundradelar före Michelle Coleman som blev trea.

Sjöström vann därmed samtliga av sina fyra lopp under veckans tävlingar i Eriksdalsbadet; 50 meter ryggsim och 50 fjäril i torsdags, 50 fritt på lördagen och 100 fritt. På de tre sistnämnda distanserna noterade hon även nytt världsårsbästa i loppen.

Annons

– Men det som jag är mest överraskad över under den här tävlingen är att jag vann 50 meter ryggsim, säger Sarah Sjöström till Dagens Nyheter.

I söndagens final på 100 meter bröstsim blev Sophie Hansson tvåa bakom Eneli Jefimova. Hansson hade 49 hundradelar upp till estniskan som vann på tiden 1.06,36.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons