Annons

Sjöström enkelt vidare på 100 meter fritt

Sarah Sjöström har laddat om efter missen på 100 meter fjäril.
Svenskan vann sitt försöksheat på 100 meter fritt och är vidare till semifinal.
Simning • Publicerad 28 juli 2021
Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Armbågsbrottet från i vintras gäckade Sjöström i fjärilssimmet tidigare under OS, men i frisim verkar det gå desto bättre.

I lagkappsfinalen på 4 x 100 meter frisim satte hon nytt olympiskt rekord – och vid onsdagens försöksheat på 100 meter fritt var hon snabbast i sitt heat – och femma totalt – med tiden 52,91.

Annons

– Jättekul att jag gick vidare. Jag har aldrig varit med om så snabba försökstider någonsin tidigare på 100 meter frisim i ett mästerskap. Så det känns väldigt bra att jag kan simma så här nu, säger hon efter tävlingen.

Snabbast i försöken var Emma McKeon, Australien, på 52,13, nytt olympiskt rekord.

Även Michelle Coleman är vidare efter att ha blivit femma i sitt heat med tiden 53,53. Coleman hade tolfte bästa tid. De 16 främsta går till semifinalen natten till torsdagen.

Sophie Hansson gick till semifinal på 200 meter bröstsim efter att ha blivit fyra i det fjärde försöksheatet. 22-åringen simmade i mål på 2.23,82, vilket var den tolfte snabbaste tiden totalt.

Men svenskan hade inte en chans mot sydafrikanska Tatjana Schoenmaker som simmade på 2.19,16 – även det ett nytt olympiskt rekord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons