GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjöström till OS-final med tredje bästa tid

Sarah Sjöström är klar för sin tredje individuella OS-final i Tokyo efter imponerande simning i semifinalen på 50 meter fritt.
Sjöströms 24,13 var tredje snabbaste tid, och hennes snabbaste sedan armbågsskadan.
Simning • Publicerad 31 juli 2021
Sarah Sjöström i OS-bassängen.
Sarah Sjöström i OS-bassängen.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sjöström har gått en kamp mot klockan in mot OS efter att ha skadat armbågen när hon halkade på en isfläck i Stockholm i februari.

Trots den allt annat än optimala uppladdningen blev hon femma, 16 hundradelar från medalj, på 100 meter fritt häromdagen. På paradgrenen 100 meter fjäril blev det en sjundeplats.

Kanske kommer medaljen på 50 meter fritt.

Sjöström blev tvåa i sitt semifinalheat bakom danskan Pernille Blume och svenskans tid, 24,13, var hennes klart snabbaste sedan skadan. Tidigare hade hon 24,25 som bästa tid.

Snabbast av alla i semifinalerna var australiskan Emma McKeon som satte nytt olympiskt rekord med 24,00.

I OS i Rio 2016, där Sarah Sjöström tog tre medaljer, misslyckades hon på just 50 meter fritt och åkte ut i semifinal.

Finalen simmas på söndagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.