Annons

Skada fällde KFUM Ystad i baskettvåan

KFUM Ystad Basket råkade ut för en storförlust i hemmamatchen i division 2 mot Eos från Lund. Hela 51–94 (28–37) formades siffrorna till, vilket till stor del berodde på att nyckelspelaren Andreas Nilsson tvingades utgå i början av tredje perioden på grund av en stukad fot.
Sport • Publicerad 1 februari 2010

– Det är klart att det satte sin prägel på resten av matchen. Vi hade kanske inte vunnit även om Andreas varit med men det hade blivit jämnare i alla fall, kommenterade Ystads lagbas Emil Sjörup.

Ystad ledde annars under större delen av den första perioden, som slutade 17–17. I andra skiftades lagen om att vara före i poängprotokollet men mot slutet kopplade Eos ett litet grepp och var före med nio poäng i halvtid.

Annons

Sedan tvingades som sagt Andreas Nilsson lämna banan i förtid och därefter rasade Ystads spel samman.

– Vi provade en del andra försvarsuppställningar och de fungerade bra men framåt fick vi ingen utdelning alls. Vi slängde bort massor av anfall och fick i stället kontringar i nacken hela tiden, fortsatte Sjörup.

Eos vann den tredje perioden med 26–9 och hade samma marginal i fjärde, 31–14.

Trots de stora siffrorna var det en trio hemmaspelare som utmärkte sig. Filip Persson kämpade förtjänstfullt under båda korgarna, Martin Holst hade fint skytte i första halvlek och unge Jeremy Jolis gjorde förtjänstfull debut.

KFUM Ystad–Eos 51–94 (28–37)

Y:Martin Holst 12, Filip Persson 12, Andreas Nilsson 11, Carl Engström 8, Martin Stenholm 6, Johan Persson 2.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons