Annons

Skellefteå kvitterade serien – backen hjälte

Först i rejäl brygga – men nu har Skellefteå kvitterat semifinalserien mot Örebro.
Matchhjältar: Elias Salomonsson – som klev fram och gjorde matchens enda mål och tillika sitt första i slutspel.
Och målvakten Linus Söderström – som höll nollan för anda matchen i rad.
– Jag blev lite chockad först, men väldigt glad när jag såg att den gick in, säger målskytten Salomonsson till TT efter matchen på Behrn arena.
Ishockey • Publicerad 7 april 2023
Skellefteå kvitterade semifinalserien.
Skellefteå kvitterade semifinalserien.Foto: Kicki Nilsson/TT

Skellefteå fick en blytung start med två raka förluster i slutspelet mot Örebro. Sen vann västerbottningarna på hemmais och på långfredagen kunde alltså Skellefteå jubla över en ny seger – och då är det kvitterat i matchserien där det är först till fyra segrar som gäller.

Och 18 årige backlöftet Elias Salomonsson som slagit sig in på allvar i Skellefteås A-lag i år var ett enda stort leende efter matchen i Örebro.

Annons

– Riktigt skönt, jag tycker att vi gör en bra match i 60 minuter. Vi spelar fem man tillsammans över hela banan, jag tycker att det är det som göra att vi vinner i dag.

Söderström storspelade

Men då glömde Elias Salomonsson den kanske viktigaste av alla – målvakten Linus Söderström som höll sin andra raka nolla och har totalt fyra på kontot i årets SM-slutspel.

– Jo men absolut, Limpan är grym, han ger oss en chans att vinna varje match, så vi har mycket att tacka honom för.

Gästerna från Skellefteå tog också kommandot direkt och kom ut i flygande fart. Men det dröjde drygt halva matchen innan gästerna fick hål på Örebros Jhonas Enroth som också storspelade mellan stolparna. Efter en fenomenal passning från backkollegan Arvid Lundberg styrde Elias Salomonsson in pucken bakom en ställd Örebromålvakt.

– Det är bara att tacka och ta emot. En grym passning från Arvid. Han ser mig komma indrivande, och jag lyckas få ett blad på pucken, sen gick den in, otroligt skönt.

"Jobbar tillsammans"

TT: Din första slutspelspoäng.

– Ja, exakt, och det var skönt att få lite extra boost av det.

TT: Och ditt viktigaste mål i karriären?

– Jo men det är det absolut, hundra procent. Och man får hoppas på fler nu som blir ännu viktigare.

TT: Vad beror vändningen på, att 0–2 har blivit 2–2 i matcher?

Annons

– Vi har börjat spela tightare och ligger närmare och som jag sa, vi jobbar tillsammans över hela banan. Och sen har några börjat steppa upp lite extra, säger målskytten Elias Salomonsson och avslutar sedan med:

– Nu har vi fått tillbaka hemmaplansfördelen och vi är starka där hemma, det vet vi.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons