Annons

Skidförbundet: "Hoppet lever för Tour de Ski"

Sverige hoppas fortfarande kunna skicka landslaget till Tour de Ski. Det meddelar Svenska skidförbundet efter ett möte med Internationella skidförbundet Fis.
Skidor • Publicerad 4 december 2020
Sverige har inte gett upp hoppet om att tävla i Tour de Ski. Arkivbild.
Sverige har inte gett upp hoppet om att tävla i Tour de Ski. Arkivbild.Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

"Vi vill gärna ut och tävla igen. Vi hoppas få till en tillräckligt bra plan som kan få grönt ljus inför touren och att vi som lag får möjlighet att stå på startlinjen", säger längdlandslagets chef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Under fredagens möte med Fis och de lokala skidförbunden framkom flera synpunkter på hur världscuppremiären i Ruka genomfördes.

Annons

"Det ligger ett stort egenansvar på team och aktiva att följa de riktlinjer som Fis satt upp. Något som inte följdes fullt ut i Finland. Förhoppningsvis blir detta bättre i de två kommande tävlingarna när Fis och arrangörerna trimmar rutinerna", säger Byström.

Tour de Ski inleds i schweiziska Val Müstair på nyårsdagen och fortsätter sedan i italienska Toblach och Val di Fiemme. Per "Pliggen" Andersson är medicinskt ansvarig i svenska landslaget och säger att en "markant minskning i spridning av covid-19" krävs för att kunna ge klartecken för svenskt deltagande i touren.

"När italienska myndigheter nu begränsar resor mellan olika regioner får jag ändå en liten förhoppning om att vi – om vi kan ordna det praktiska från vår sida med egen transport, eget boende med egen matsal i rimlig närhet till tävlingsplatserna – kan få till en bra bubbla", säger Andersson.

Tidigare i veckan meddelade Sverige, Norge och Finland att de inte skickar några åkare till Dresden och Davos under helgerna före jul. Det beslutet står Sverige fast vid efter mötet med Fis.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons