OS-genrep i skidor ställs in

Skidor • Publicerad 10 januari 2022
Jonna Sundling och Maja Dahlquist under damernas sprint i Skandinaviska cupen i helgen. Nu ställs den sista världscuptävlingen inför OS in på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Jonna Sundling och Maja Dahlquist under damernas sprint i Skandinaviska cupen i helgen. Nu ställs den sista världscuptävlingen inför OS in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Det blir inga fler världscuptävlingar på skidor inför OS.

Nu har även den sista världscupdeltävlingen inför Pekingspelen, i slovenska Planica den 21–23 januari, ställts in på grund av coronapandemin.

"På grund av den nuvarande akuta utvecklingen av pandemin i Slovenien så kunde inte säkerheten för de involverade garanteras", skriver Internationella skidförbundet (Fis) på sin webbplats.

De flesta OS-klara svenska åkarna hade ändå planerat att stå över tävlingarna. Ett undantag var Jens Burman, som har haft stora skadeproblem under säsongen och som hade tankar på att vässa formen i Slovenien.

Förutom längdåkning skulle även nordisk kombination ha avgjorts under världscuphelgen i Planica.

Sedan tidigare är också kommande helgs längdtävlingar i franska Les Rousses inställda.

OS i Peking invigs den 4 februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.