Skivarps GIF en klubb i sorg och saknad

Fotboll Artikeln publicerades
Skivarps GIF höll en välbesökt ceremoni på torsdagskvällen för att hedra sin bortgångne spelare.
Foto: Malin Palm
Skivarps GIF höll en välbesökt ceremoni på torsdagskvällen för att hedra sin bortgångne spelare.

Skivarps GIF är en fotbollsklubb i sorg.

På onsdagens träning segnade en av klubbens A-lagsspelare ihop på planen och hans liv gick, trots idoga försök, inte att rädda.

– I en sådan här situation går man bara runt i ett vakuum. Det är en chock för alla inblandade, säger Skivarps GIF:s ordförande Rickard Thulin-Nilsson.

Skivarps GIF hade träning som vanligt på Möllevallen på onsdagen och förberedde sig på bästa möjliga sätt inför torsdagens höstpremiär, bortamatchen mot Ystads IF.

– Jag var inte själv på plats på träningen men jag har fått berättat för mig att spelaren i fråga var lite ”sum” i början men att han sedan kom i gång. Men i nästa övning trillade han bara ihop på planen, fortsätter Rickard Thulin-Nilsson.

Lagkamraterna och ledningen reagerade direkt. När ingen puls hittades på den drabbade spelaren användes hjärtstartaren som fanns tillgänglig i klubbrummet. Samtidigt tillkallades ambulans och när den anlände fortsatte upplivningsförsöken på plats och på vägen in till lasarettet i Ystad.

Flera av lagkamraterna och ledarna följde med in till sjukhuset och där mötte även Rickard Thulin-Nilsson upp. Ganska snart kom emellertid beskedet om att spelarens liv inte gått att rädda.

– Det är en chockartad process vi går igenom nu. Det som hänt är helt ofattbart. Inte minst att det drabbar en så ung kille, säger Rickard Thulin-Nilsson med darr på stämman.

– Spelaren som nu gått bort var världens gladaste och trevligaste person. Det inträffade är fruktansvärt och omtumlande, säger en annan person med god inblick i Skivarps GIF.

Skivarps GIF har haft öppet i sin klubbanläggning under hela dagen för att folk ska kunna träffas, prata med varandra om det inträffade och skriva något i kondoleansboken. Klockan 18.30 i kväll samlades lagkamrater och nära vänner för en liten ceremoni, som uppges ha varit välbesökt. Bland annat var byns präst närvarande för att bistå med hjälp på sitt sätt.

– Man kan aldrig förbereda sig inför något sådant här och vi är inga experter. Vi kan bara finnas till hands för varandra. Just nu går tankarna i första hand till spelarens familj, släkt och vänner, säger Rickard Thulin-Nilsson.