Skurup fick sin revansch

Förra veckan förlorade Skurup hemma mot Anderstorp med sex bollar. På lördagen fick skåningarna revansch och vann med 27–23 (12–10) på bortaplan.
Sport • Publicerad 17 februari 2007

Sjukdomarna som härjat i det skånska laget den senaste tiden var inte lika hämmande för spelet som vid hemmaförlusten senast.

Och det märktes med eftertryck.

– Vi var friskare i dag. Det var milsvidd skillnad mot senast i inställning och ork. Vi orkade stöta en meter längre ut i försvaret och störa deras skyttar, säger Skurupstränaren Kenneth Andersson, som var påtagligt belåten efter segern.

Skurup visade redan från start att man tänkte vinna matchen. Allt fungerade – från Pelle Andersson i målet, till det disciplinerade 6–0-försvaret och det starka anfallet.

Skåningarna hade övertaget matchen igenom och det var egentligen bara under slutminuterna som det gick lite grus i maskineriet.

Någon fara för segern var det dock aldrig.

– Då gjorde vi kanske lite dumma grejer. Det blev lite stillastående och någon misslyckad japan, men det är sådant man kan bjuda på en sådan här dag, säger Kenneth Andersson.

Skurupstränaren var nöjd med hela laget, men gav lite extra beröm åt Pelle Andersson, Patrik Nilsson. Mattias Lindkvist och Tony Persson.

Redan på tisdag ska Skurup in i hetluften igen. Då väntar Kärra på bortaplan.

– Om det blir vinst där så ser det ohyggligt bra ut för vår del. Sedan får vi hoppas att vi kan få ett par bra träningsveckor. Det har varit en strulig tid, säger Kenneth Andersson om den sjukdomstid som nu ser ut att vara över.

Skurup ligger fortfarande fyra, men man har nu samma poäng som både Karlskrona och Warta, på andra respektive tredje plats.

Ulf Gummesson

Anderstorps–Skurup 23–27 (10–12)

Anderstorp: Jim Sundgren 7 (2), Johnny Olsson 5, Karl Dravegård 5, Linus Dennerlöv 2, Christoffer Johansson 2, Hampus Tjernqvist, Karl Björkman.

Skurup: Mattias Lindkvist 8 (3), Erik Hagelin 6, Patrik Nilsson 3, Dennis Persson 3, Daniel Lind 3, Tony Persson 2, Andreas Agerborn, Tobias Pettersson.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.