Skurup föll mot Hästö

Skurups HB:s segersvit varade i tre matcher. På fredagskvällen kom Hästö till Skurupshallen och tog sin åttonde seger för säsongen (29-25). Det hade inte behövt hända, enligt SHB-ledaren Marcus Lindgren.
Sport • Publicerad 6 december 2002

- Normalt sett ska vi slå ett lag som Hästö, sa han. Tack vare segern tog Karlskronagänget tillfälligt (?) över serieledningen från Eslöv som dock kan vara tillbaka i topp efter dagens match mot Karlshamn. Hästö imponerade inte särskilt på Marcus Lindgren - som å andra sidan inte gav högt betyg till sina egna spelare heller. - Jag är inte alls nöjd med spelet. Vi kan mycket bättre än så här. Kämpaglöden fanns visserligen men vårt kollektiv fungerade inte alls. Det var alldeles för många individuella försök. - Sedan lyckades varken Pelle (Andersson) eller Jens (Lindblad) få tag i bollarna. Om våra målvakter gör en bra match brukar vi vinna men de måste ju också få ha en dålig dag ibland. Det blev förlust med fyra bollar men SHB var länge med i matchen. Före paus hade hemmalaget till och med greppet, bland annat med 8-5-ledning. 11-10 inför andra halvlek blev dock hastigt och mindre lustigt 12-16. Skurup kom igen och var uppe i likaläge, 20-20, efter en kvart och hängde sedan med fram till 22-23. Under ett och samma Hästöanfall drog Jonas Persson och Johan Göransson på sig var sin utvisning samtidigt som gästerna gjorde 22-24 på straff. Därefter kom Skurup aldrig tillbaka igen.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.