Skurups AIF gjorde det!

Glädjen stod högt i tak på Råå idrottsplats i går eftermiddag när Skurups AIF säkrade uppflyttningen till division 2. Råås 3–2-seger i returen räckte inte för att rubba Skurups cirklar.
Sport • Publicerad 15 oktober 2007
Glada miner i Skurups AIF sedan biljetten till nästa års division 2 säkrats. Skurup vann över Råå med sammanlagt 5–3 och for till en restaurang i Beddinge för att fira. Bild: Niklas Karlsson
Glada miner i Skurups AIF sedan biljetten till nästa års division 2 säkrats. Skurup vann över Råå med sammanlagt 5–3 och for till en restaurang i Beddinge för att fira. Bild: Niklas KarlssonFoto: 

– Otroligt skönt att nå ett mål man jobbat för under hela säsongen, sa SAIF-tränaren Emma Walters innan hon fick genomgå den obligatoriska duschen med en spann kallvatten över sig av spelarna.

Skurup vann ju med klara 3– 0 hemma och i förhandssnacket pratades det en del om att om Skurup gjorde första målet i returen så skulle Råå vara tvunget att göra fem mål för att sno division 2-platsen från Skurup. Därför låg vägen mer eller mindre öppen för Skurup när Andrea Ekholm prickade in 0– 1 efter 20 minuters spel. Så längt hade det varit lite stiljte i matchen med ett visst övertag för Råå.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckades göra första målet. Det löste verkligen upp våra nervknutar, fortsatte Emma.

Råå kvitterade visserligen innan halvtid och oroade en del ytterligare i slutminuterna av första halvlek när både Jenny Frankell och Camilla Neptune tillfälligtvis tvingats utgå på grund av en fotskada respektive yrsel.

I andra halvlek var de dock tillbaka på banan och gav fortsatt stadga åt Skurups spel. Trots att totalsegern var i princip klar redan tappade Skurup aldrig fokus utan fortsatte att metodiskt jobba på.

– Visst, Råå behövde göra fyra mål till men man kan aldrig vara säker ändå.

Säker på sin sak var i alla fall Anna Fahlbrink som prickade in 1– 2-målet en bit in i andra halvlek. I det läget behövde Råå göra fem mål till.

Hemmalaget gjorde visserligen 2– 2 i den 80:e minuten och segermålet 3– 2 i den 88:e men då kan man ju förmoda att Skurup mentalt redan börjat fira avancemanget. Emma Walters har haft tre framgångsrika säsonger i Skurups AIF och följer naturligtvis med sitt lag upp i division 2.

Segermiddagen med laget avnjöts i går kväll på en restaurang i Beddinge.

Fredrik Sörensson

b Matchfakta

Råå– Skurup 3– 2 (1– 1)

S: Andrea Ekholm, Anna Fahlbrink.

Skurup till division 2 med sammanlagt 5– 3.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.