Annons

Skurups damer spänner bågen

Sedan återstarten häromåret har det blivit bättre och bättre för Skurups innebandytjejer. Den här säsongen spänner laget bågen och siktar på den övre halvan.
Sport • Publicerad 30 september 2011
Foto: Malin Palm

- Motståndarna ska få kämpa för att ta poäng av oss, säger Christian Nilegård, som är tränare för laget tillsammans med Mikael Olsson.

Skurups lag var i princip helt nytt inför förra säsongen. Flyktade spelare hade ersatts av egna ungdomar. I början gick det knackigt men ju längre säsongen led, desto bättre blev spelet.

Annons

Och på den vägen har det fortsatt. Att laget fått kontinuitet och fortsatt att träna hårt har gjort sitt till.

- Vi har förbättrat vårt försvarsspel och blivit mer tekniska i det offensiva spelet. Sedan tror jag att vi har nytta av att vi kämpade och stod i i varenda match förra säsongen även om vi låg under, fortsätter Christian Nilegård.

I våras landade Skurup på undre tabellhalvan med 15 ihopspelade poäng på 18 matcher. Siktet är betydligt högre inställt den här säsongen.

- Vi har sagt att vi ska ta 30 poäng och hamna på övre halvan. Tjejerna har en bar inställning och spelet har fungerat bra nu på försäsongen. Det har sett bra ut i våra DM-matcher även om vi inte vunnit dem.

Skurups lag är väldigt ungt med en snittålder på 18-19 år. De som sticker ut åldermässigt är lagets båda målvakter, som båda passerat 30-strecket.

- Det är kollektivet som ska göra det i år, avslutar Christian Nilegård.

Ann-Louise Olander
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons