Slog hörna rätt i mål – ny tavla sänkte Vittsjö

Efter premiärförlusten mot Rosengård blev det på nytt uddamålet som avgjorde i hemmamatchen mot Linköping.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2020
Linköpings Frida Leonhardsen Maanum (till vänster) jublar. Arkivbild.
Linköpings Frida Leonhardsen Maanum (till vänster) jublar. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

I mångt och mycket var mötet mellan Vittsjö och Linköping en repris på båda lagens premiärmatcher.

Senast föll Vittsjö olyckligt borta mot Rosengård (0–1) sedan försvararen Kajsa Lind stått för ett självmål med mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid.

För Linköping blev premiären en enkel promenad i parken via 3–0 mot Växjö sedan LFC:s nyförvärv Ebere Orji svarat för två mål och den norska landslagsspelaren Frida Leonhardsen Maanum för det tredje.

I dagens möte tog Vittsjö ledningen i slutet av den första halvleken genom Clara Markstedt. I den andra skulle bortalaget vända.

Efter en timme sprang sig Ebere Orji, ny från elitettan och Umeå, fri när hon satte kvitteringen bakom Matilda Haglund i hemmamålet.

Tio minuter senare avgjorde Frida Leonhardsen Maanum från hörnflaggan. På en vänsterhörna skruvade hon bollen rakt in, förbi en olycklig Haglund i hemmamålet.

Efter två omgångar står därmed LFC på full pott samtidigt som Vittsjö får fortsätta jaga säsongens första poäng.