Annons

SM-hoppningar i Falsterbo – om det går

Falsterbos internationella hästshow tänkte fira hundra år – men försvann in i mängden av inställda tävlingar.
Nu kommer ett plåster på virussåret.
Orten får arrangera utomhus-SM i hoppning den 11–16 augusti.
Ridsport • Publicerad 13 maj 2020
Ingen internationell stortävling, men kanske ett SM. Falsterbo hoppas kunna arrangera mästerskapet i augusti. Måhända med Fredrik Jönsson och Cold Play som deltagare? Arkivbild.
Ingen internationell stortävling, men kanske ett SM. Falsterbo hoppas kunna arrangera mästerskapet i augusti. Måhända med Fredrik Jönsson och Cold Play som deltagare? Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"I Falsterbo känner vi att vi verkligen vill göra något för sporten med den situation som alla ryttare, ägare, hästskötare, tränare och fans hamnat i under coronapandemin. Det kommer bli mycket jobb, framför allt med logistikfrågor, men vi är säkra på att vi kan arrangera detta på ett bra och säkert sätt. Det är både roligt och inspirerande att ha ett mål att arbeta mot", säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show i ett pressmeddelande.

I tider som dessa finns dock en reservation. Förutsättningen för SM är att myndigheternas restriktioner lättar.

Annons

Mästerskapet kommer eventuellt att avgöras utan publik.

Skogslottens Ryttarförening i Norrköping, tänkt arrangör i år, får i stället stå som värd för utomhus-SM nästa år.

"Skogslotten, med Norrköpings stad i ryggen, har presenterat ett imponerande koncept och när de nu tvingades ställa in i år var det aldrig någon tvekan att ge dem chansen nästa år i stället", säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska ridsportförbundets hoppkommitté.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons