SM-medaljer till Ystadsboxare

Bröderna Rivera lyckades inte ta några guldmedaljer vid SM i Jakobsberg men skötte sig ändå med den äran och lade beslag på ett silver och ett brons.
Sport • Publicerad 21 april 2002

BK Viljan Sjöbo/Ystad fick inte med sig någon guldmedalj hem från helgens SM men det blev i alla fall ett silver och ett brons. Jesus Ruiz Rivera var i final i 54 kg-klassen medan Joaquin Molina Rivera föll knappt i semifinalen i 67 kg. - Killarna gjorde jättebra ifrån sig men hade inte marginalerna på sin sida. Det här ger i alla fall blodad tand och revanschlusta inför nästa säsong och nästa SM, sa tränaren Steve Hansen. Joaquin fick i sin semifinal möta Mikke Olsson, Falken, och hade honom verkligen i säcken. Joaquin var i ledningen efter två ronder och hade oavgjort inför den fjärde och sista. Om han öst på lite bättre i de första ronderna hade han mycket väl kunnat vinna matchen. Nu gick Olsson i stället om i slutronden och vann med minsta möjliga marginal, 15-14. - Det var minst sagt snöpligt. Joaquin kände att han hade haft mer att ge i början. I så fall kunde han dragit ifrån redan där. Med facit i hand är han förstås lite missnöjd. I finalen besegrade John-Erik Käck, Narva, Mikke Olsson med 14-13. - Joaquin kunde lika gärna varit i den finalen och i så fall hade det varit helt öppet. Det är väldigt lite som skiljer de här boxarna och det är små marginaler som avgör. I Jesus klass, 54 kg, var bara tre boxare anmälda. Jesus lottades till final direkt. - De är också i stort sett jämna. Att inte fler ställer upp beror på att de inte alls håller samma klass, förklarar Steve. Jesus ställdes mot JVM-uttagne Bashir Hassan, Malmö BK, och ledde faktiskt med två poängs marginal efter en rond och med tre poäng efter två ronder. På grund av en efterhängsen axelskada, som hämmat honom hela våren, kunde dock inte Jesus fullfölja till hundra procent utan föll igenom i slutronderna. Tempot tog ut sin rätt när Hassan gick ifrån till slutliga 19-10.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.