Snöplig förlust för YIF

Sviten på tre raka vinster bröts borta mot serieledande Helsingborgs Södra.
Sport • Publicerad 28 augusti 2004

Men det såg länge ut att bli en oavgjord match. Det var två bra lag som tog ut varandra och ytterst få kvalificerade målchanser skapades under matchen.

Bäst chans hade Sjöboförvärvet, Martin Lundgren, som i första halvlek kom i fritt läge och sköt stenhårt strax utanför målvaktens högra stolpe.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid kom dock det försmädliga baklängesmålet. Och det kom något överraskande med tanke på hur stabilt det sett ut i YIF-försvaret så långt i matchen.

Helsingborgs Andreas Sördin tilläts vrida och vända som han ville i straffområdet, för att sedan servera öppet mål åt Martin Rosqvist. 1-0.

- Det är tråkigt att förlora på ett sådant mål i slutet. Det hade ju varit jämnt, säger Nils-Erik Persson, tränare i Ystads IF.

Bästa spelare i Ystads IF var mittbacken Peter Jönsson, tillsammans med den offensiva mittfältaren Jonas "Taggen" Andersson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.