Annons

"Som en dålig jävla film"

Det blev inte det perfekta slutet.
OS-guldmedaljen gled ur Sveriges händer på straffar.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2021
Sveriges Nathalie Björn deppar efter OS-finalförlusten.
Sveriges Nathalie Björn deppar efter OS-finalförlusten.Foto: Pontus Lundahl/TT

Obesegrade fram till OS-finalen och det svenska fotbollslandslaget kände framgångsvindarna i seglen.

Men mot Kanada i Yokohama kom en ordentlig käftsmäll genom en förlust, 1–1 efter ordinarie tid och förlängning och 3–2 efter straffläggning.

Annons

– Jag kommer inte ihåg så mycket. Jag var nervös. Vi sätter några, vi missar några. Vi vet att Hedvig är bra på straffar, men det är lite av ett lotteri när man kommer fram dit, säger Natalie Björn om straffläggningen.

Björn satte själv sin egen straff hårt till höger om den kanadensiska målvakten Stephanie Labbé som till vardags står i svenska Rosengård. Men det hjälpte föga när Evertonspelaren Björns tidigare lagkamrat räddade två andra straffar.

Sverige förlorade straffläggningen efter sex straffomgångar.

– Vad fan finns det att säga egentligen. Det är bara tomt. Man bara gråter och håller om varann, säger den svenska mittbacken.

Det här var inte det slut som skulle vara.

– Jag tycker vi gör en jättebra turnering och en bra match. Det känns som en dålig jävla film. Det är mycket som stämmer i turnering och vi känner att vi var starka i matchen. Vi hade bara velat göra allt för att de som har lett det här landslaget så länge att ta ett guld, säger Björn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons