Sophie Hansson vidare till final – med sista tid

Sophie Hansson gick vidare till final på 50 meter bröstsim på sista tiden.
Björn Seeliger fick se sig besegrad och kom tia i semifinalen på 50 meter fritt.
simning • Publicerad 16 augusti 2022
Sophie Hansson gick till final på 50 meter bröstsim.
Sophie Hansson gick till final på 50 meter bröstsim.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Först ut efter Sarah Sjöströms EM-guld på 50 meter fritt var för Björn Seeliger, även han på 50 meter fritt.

Seeliger hade sjunde bästa tiden i försöken på 22,13 och förbättrade sig i semifinalen till 22,04. Men det räckte bara till en tiondeplats och han missade därmed final.

– Jag tycker att min femtiometerssimning är stressig, jag spänner mig ganska mycket, säger Björn Seeliger till SVT efter att ha misslyckats med sin målgång.

Bättre gick det för Sophie Hansson på 50 meter bröstsim. Hon startade första semifinalen med att simma in som trea på 31,05. Men det andra heatet var betydligt snabbare. Hennes tid räckte med nöd och näppe då hon knep den sista åttonde platsen i finalen med enbart två hundradelars marginal.

– Det var inte en jättebra tid. Det kändes ändå bra, bättre än i morse, det var säkert det klassiska med att det var lite stressigt, säger hon till SVT.

Klara Thormalm kom femma i samma semifinal och missar därmed finalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.