unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sörenstam slår ut i svenskt sällskap

Torsdag 18.25 svensk tid på Lake Nona utanför Orlando, Florida:
Annika Sörenstam slår ut för första gången på LPGA-touren sedan 2008.
Madelene Sagström och Anna Nordqvist står bredvid på tee och tittar på.
Annika Sörenstam. Arkivbild.
Annika Sörenstam. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

I vilken mån det blir ett golfhistoriskt ögonblick återstår att se.

Själv säger Sörenstam att det rör sig om ett högst tillfälligt gästspel, inte ett test för att utröna om hon vid fyllda 50 fortfarande har vad som krävs för att utmana världseliten.

Hon bor i närheten och tycker att hon behöver utsättas för och vänja sig vid de mentala påfrestningar det innebär att mäta sig med de bästa i skarpt läge.

För Sörenstam är de kommande dagarna på hemmabanan Lake Nona en del i förberedelserna inför seniorernas US Open i Fairfield, Connecticut den 29 juli–1 augusti.

"Jag insåg att om jag vill tävla och göra det bra i US Open – om mitt schema tillåter det – att jag helt enkelt behöver mer konkurrensutsatta förberedelser," säger hon till LPGA-tourens hemsida.

Men det finns ett problem att lösa innan hon vet om hon kan spela US Open. Som nybliven ordförande i Internationella golfförbundet är det av vikt att hon är på plats under OS-golfen i Tokyo.

US Open krockar med herrarnas OS-tävling.

"Jag är hedrad över att ha min roll i IGF och tar mitt ansvar på allvar. Uppenbarligen är OS högst upp på listan, men Antony Scanlan (IGF:s vd) stöttar mig. Han gillar tanken på att ha en 'aktiv' ordförande, så jag hoppas att jag kommer att kunna göra båda." säger Sörenstam.

Annika Sörenstams uppmärksammade återkomst synas på nära håll av Madelene Sagström, den regerande mästaren i tävlingen, och dubbla majorvinnaren Anna Nordqvist. Trion gör sällskap i en ren svenskboll.