Annons

Tuff dag för Peterson i Båstad – utslagen och skadad

Inför fredagen i Nordea Open i Båstad hade toppseedade Rebecca Peterson chans till både singel- och dubbelfinal.
Men det blev varken eller. Peterson förlorade semifinalen i singel och fick ställa in dubbel-semin på grund av skada.
Hennes OS-medverkan ska dock inte vara i fara.
Tennis • Publicerad 9 juli 2021
Rebecca Peterson förlorade i Båstad.Foto: Anders Bjurö/TT

Först gick hon miste om finalplatsen i damernas singel, efter förlust i semifinalen. Sen fick hon ställa in semifinalen i dubbel på grund av ryggskada.

Rebecca Peterson hade en tuff fredag i Nordea Open i Båstad.

Annons

– Förmodligen är det muskulärt, säger en besviken Rebecca Peterson efter att ha tvingats ställa in semifinalen hon skulle spelat tillsammans med egyptiskan Mayar Sherif.

– Det känns inte alls bra när jag servar, därför känns det alltför riskabelt att spela dubbeln när jag har OS som väntar.

TT: Är OS i fara?

– Förhoppningsvis inte. Som det ser ut just nu så är det ingenting farligt.

Belarusiskan Olga Govortsova slog ut den toppseedade svenskan i semifinal och möter spanjorskan Nuna Parrizas Diaz i damernas singelfinal på lördag.

Govortsova verkade inte ta någon hänsyn till Petersons möjlighet att ta sig till sin första final i Båstad. Belarusiskan gjorde få misstag och tillät inte Peterson att spela sitt spel.

Efter två dubbelfel i första set fick den glesa publiken se Peterson förlora med 6–3.

Svenskans bästa Båstadsinsats

Peterson spelade upp sig i början av andra set, hon fick in servarna och gjorde färre missar. Men vad hjälpte det när den för dagen omutbara Olga Govortsova fortsatte att spela metodiskt och vägrade släppa in Peterson i matchen. Slutsiffrorna skrevs till 6–3, 6–4.

– Jag spelade taktiskt osmart. Jag hamnade för mycket i hennes tempo, alldeles för dålig längd, och alldeles för mycket i mitten vilket gjorde att hon fick styra ställa ganska mycket, säger Peterson.

Trots förlusten är detta Petersons bästa placering i Båstad, hon har tidigare bara nått kvartsfinal.

Annons

För den 136-rankade Olga Govortsova väntar nu Nuria Parrizas-Diaz i damernas singelfinal som spelas under lördagen.

Den 148-rankade spanjorskan slog rumänskan Mihaela Buzarnescu i fredagens första semifinal. Buzarnescu gjorde flera enkla misstag som Parrizas-Diaz utnyttjade. Vid två tillfällen straffade Buzarnescu sitt rack genom att dänga det i gruset i Båstad.

Spanjorskan vann till slut med siffrorna, 6–3, 6–4.

Svenskar i finalen trots allt

Trots att dubbelsemin Rebecca Peterson och Mayar Sherif mot slovakiskan Tereza Mihalikova och ryskan Kamilla Rakhimova inte spelas blir det svenskt bidrag i morgondagens finalspel.

Mirjam Björklund slog tillsammans med amerikanskan Leonie Küng ut Cornelia Lister och Erin Routliffe i den andra dubbelsemifinalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons