Spansk klubb jagar Kaupo

Först var det Marcus Ahlm och tyska THW Kiel.Spansk klubb jagar KaupoSedan Dan Beutler och spanska BM Cantabria.Nu är det Kaupo Palmar - och BM Cantabria.
Sport • Publicerad 15 mars 2002

Proffsryktenas tid är här för IFK Ystads succégäng i handbollens elitserie. - Jag ser det väl inte enbart som en belastning med proffssnacket, utan det är faktiskt också positivt. Spelarna får räkna med att de blir uppmärksammade när de är duktiga. Det handlar om seriösa och duktiga idrottsmän som är värda att kunna tjäna pengar på sin sport, säger IFK Ystads tränare Jan "Proppen" Karlsson. Senast i raden av IFK-spelare som är aktuell för en utländsk klubb är alltså lagets estländske storskytt Kaupo Palmar. Liksom Dan Beutler är det spanska Cantabria från Santander som visat intresse. Förre stjärnmålvakten Mats Olsson har tidigare jobbat för Cantabria, men förnekar att han har någon roll i klubbens intresse av Kaupo Palmar. - Däremot vet jag att Cantabria förhandlar med en jugoslavisk U21-spelare som spelar på samma position, säger Mats Olsson till YA. - Jag kan tänka mig att klubben upptäckt Kaupo Palmar på en video de skaffat för att studera målvakten Dan Beutler. Själv har jag i alla fall inte snackat mig varm för Kaupo, även om han säkert är en duktig spelare. Det enda jag hjälper Cantabria med är som tolk i vissa sammanhang, tillägger Mats, som numera jobbar för det portugisiska handbollsförbundet.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.