Annons

Spelare i slagsmål efter toppmöte – polisanmäls

Det gick hett till efter lördagens match mellan Real Madrid och Villarreal i La Liga.
Efter bortalagets skrällseger i Madrid uppstod ett infekterat bråk mellan Real Madrids Federico Valverde och Villarreals Álex Baena på spelarparkeringen utanför stadion Santiago Bernabéu.
Händelsen har nu polisanmälts.
Fotboll • Publicerad 9 april 2023
Villarreals Álex Baena grabbar tag i Real Madrids Federico Valverdes tröja under lördagens La Liga-match i Madrid.
Villarreals Álex Baena grabbar tag i Real Madrids Federico Valverdes tröja under lördagens La Liga-match i Madrid.Foto: Jose Breton/AP/TT

Enligt spanska Marca placerade Valverde en knytnäve i Baenas ansikte efter ett kort meningsutbyte.

Spanska medier rapporterar att bråket härrör från ett tidigare gruff mellan de två, som ska ha utspelat sig under den senaste matchen mellan Villarreal och Real Madrid i januari. Baena uppges då ha yttrat förolämpningar gentemot uruguayanens familj samt ofödda son.

Annons

Något som Baena själv nekar till:

"Jag är väldigt ledsen över attacken som jag utsattes för efter matchen och överraskad över vad de säger om mig, det är helt falskt att jag skulle ha sagt detta", skriver han på Twitter.

Villarreal bekräftar nu att händelsen kommer att polisanmälas.

"Alex Baena attackerades när han var på väg till lagbussen efter matchen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Spelaren har därför bestämt sig för att göra en polisanmälan. Villarreal är emot all form av våld och ställer sig bakom spelarens version av händelserna och kommer stötta honom hela vägen".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons