Annons

"Spelarna har tappat i fysik"

Det finns säkert fler anledningar till att det gått lite halvknackigt för Ystads IF i serieupptakten. En förklaring är förmodligen att YIF haft ovanligt många spelare sjuka under säsongsupptakten.
Sport • Publicerad 30 oktober 2010
YIF-tränaren Pelle Käll (i mitten) har själv förskonats från sjukdomar men har tvingats se hur många spelare drabbats. Men nu verkar det värsta vara över och när YA besökte träningen i veckan fanns hela truppen samlad för första gången på flera veckor.
YIF-tränaren Pelle Käll (i mitten) har själv förskonats från sjukdomar men har tvingats se hur många spelare drabbats. Men nu verkar det värsta vara över och när YA besökte träningen i veckan fanns hela truppen samlad för första gången på flera veckor.Foto: 

Allt som allt har Ystads IF en spelartrupp på 20 spelare. Elva av dessa har de senaste veckorna varit krassliga i en eller annan form.

– Det har varit förkylningar, halsont, feber och allmän trötthet, säger assisterande tränaren Marcus Lindgren, som under alla sina år i klubben aldrig varit med om något liknande när det gäller just den här biten.

Annons

Och tränaren Pelle Käll tycker också att det varit ovanligt mycket sjukdomar.

– Har aldrig under mina år varit med om att så här många varit borta på grund av rena sjukdomar och inte skador. Och att det varat så här länge.

Med så många spelare till och från i sjuksängen har självfallet såväl träningen som spelet påverkats negativt.

– Som man tränar spelar man är en gammal sanning, fortsätter tränaren Pelle Käll som under vissa träningspass bara haft sju–åtta utespelare tillgängliga.

– Det har i bland varit frustrerande att komma till träningen med bara nio spelare på plats…

Hur har ni påverkats av alla de här sjukdomarna?

– Framför allt har spelarna tappat i fysik naturligtvis. Det är svårt att prestera när man inte får luft. Och när man inte orkar kommer felbesluten.

Mycket av den grundfysik som byggdes upp under sommaren har delvis raserats under de här veckorna för många av spelarna.

Men nu börjar Pelle Käll se en ljusning.

– Det har successivt blivit bättre och bättre.

Annons

Den senaste i raden av sjuklingar var Andreas Thynell som fick halsproblem efter sin lyckosamma comeback men som var tillbaka i träning i slutet av veckan.

Därmed är truppen i princip intakt förutom skadade Linus Rasmussen.

En som definitivt kryat på sig är Pierre Hammarstrand som emellertid inte drabbats av den allmänna förkylningsvågen som dragit genom spelartruppen.

Pierre har däremot haft andra besvär – förmodligen beroende på ett virus på balansnerven som gjort Pierre illamående. Så illamående att han kräkts under matcherna.

Men efter diverse kurer är han nu i princip helt frisk.

– Jag är näst intill 100-procentig igen, säger Pierre som självfallet även han tappat en del i fysik under den här perioden.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons