Annons

Spjutstorp vidare i Österlencupen

Det mesta gick enligt förhandstipsen i Österlencupen i går. Men inte allt. Bland annat överraskade division 7-klubben Spjutstorp med att gå vidare till finalspel.
Sport • Publicerad 25 november 2006
Mörkblått vann mot ljusblått! Sjöbo, som vann grupp 4, besegrade Lövestad med 3–0 under andra dagen av årets Österlencupen. Lövestad förlorade alla sina matcher. BILD: RONNEY LANTZ
Mörkblått vann mot ljusblått! Sjöbo, som vann grupp 4, besegrade Lövestad med 3–0 under andra dagen av årets Österlencupen. Lövestad förlorade alla sina matcher. BILD: RONNEY LANTZFoto: 

Spjutstorp har bevisligen fått ett riktigt bra nyförvärv i spelande tränaren Andreas Thulin. Det är känt sedan tidigare att den förre Bunkeflospelaren är en vass målskytt, men i går bevisade han det även på sydöstmark.

Thulin gjorde fyra av Spjutstorps fem mål i går och hade därmed stor del i att division 7-klubben något överraskande tog sig till finalspel i årets Österlencupen. Spjutstorp, som gick vidare trots minuskvot när det gäller gjorda och insläppta mål, hade både Rörum och Skillinge (cupvinnare 2004) bakom sig när gruppspelet var färdigspelat.

Annons

– Lite överraskande är det att Skillinge åkte ut. Och även att Skivarp inte gick vidare. Men det var ju ganska väntat att Sjöbo och Tomelilla skulle gå vidare, säger Bo Månsson, tävlingsledare för Österlencupen. Tomelilla 1 vann grupp 3 i stor stil, och gjorde Spjutstorp sällskap till söndagens finalspel.

I den andra gruppen var Sjöbo 1 det klart bästa laget. Färsgänget vann samtliga sina matcher, även om det var jämnt i 5– 4-vinsten över Skivarp.

I denna gruppen missade alltså Skivarp att ta sig vidare. I stället tog numera namnkunniga Svenstorp hand om finalplatsen. Svenstorp vann ganska komfortabelt både över Skivarp och Lövestad.

I dag fortsätter gruppspelet i Österlencupen och flera på papperet starka lag gör entré.

– Ja, Ystads IF, Simrishamn, Sjöbo 2 och Tomelilla 2 ska ju spela. Dessutom kommer Hammenhög med två lag, så det blir full rulle, säger Bo Månsson.

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons