GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ståhls styrkebesked – ett kast räckte

Daniel Ståhl drog två träningskast i buren. Men när det verkligen gällde räckte ett kast.
Diskusen landade på 66,12 och platsen i lördagens OS-final var klar.
Olympiskt • Publicerad 30 juli 2021
Daniel Ståhl under diskuskvalet i Tokyo.
Daniel Ståhl under diskuskvalet i Tokyo.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Daniel Ståhl såg avslappnad ut under uppvärmningen på Olympiastadion i Tokyo, även om hans båda träningskast gick rakt i kastburen.

Kvalgränsen hade satts till 66,00 meter, en längd som Daniel Ståhl klarat i samtliga tävlingar i år – oftast med god marginal dessutom. Svenskens årsbästa som jämförelse är 71,40.

Svensken var sjunde kastaren i den första kvalgruppen – och gjorde precis det som behövdes. Efter ett kontrollerat kast damp diskusen ner på 66,12. Därmed är han i OS-final.

– Det var det som räckte. Det var bra, lugnt, ett jättelugnt kast, säger Daniel Ståhl.

Att de båda träningskasten hamnade i nätet var inget bekymmer. "Ni kan vara lugna där hemma", som Ståhl uttryckte det i Discovery.

– Jag stod nog lite fel i ringen, lite mer höger på höger sida, så det var därför jag träffade nätet, förklarar han lite senare.

Och med rätt fotplacering var kvalgränsen inga som helst problem.

– Då gick den ut lätt på 66, säger han.

Daniel Ståhl var den ende i sin kvalgrupp som klarade kvalgränsen. Det innebär ett bra läge för landslags- och träningskompisen Simon Pettersson, trea i världen i år, som kvalar senare under det första friidrottspasset.

Diskusfinalen avgörs från klockan 13.15 på lördagen, svensk tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.