Ståhl tillbaka som vinnare

Friidrott • Publicerad 1 augusti 2020
Daniel Ståhl segrade i Kuortane.
Daniel Ståhl segrade i Kuortane.Foto: Timo Aalto / TT

Daniel Ståhl var tillbaka som vinnare efter sitt mini-uppehåll. I finländska Kuortane drog han till med 68,48 i den fjärde omgången, vilket räckte till seger. 27-åringen hade ytterligare två kast (67,51 och 66,70) som var bättre än tävlingens tvåa Simon Pettersson, som drog i väg diskusen 66,11 meter som bäst.

Ståhl skulle ha tävlat i Malmö för två veckor sedan men drog sig ur i sista stund för att ägna två veckor åt teknikträning. Dagens resultat är hans tredje bästa den här säsongen. Säsongsbästa 70,25 slog han till med i Helsingborg den 21 juni.

Spjutkastaren Kim Amb deltog också i tävlingen i Finland och visade att formen alltjämt är god. Det bästa kastet landade på 85,48 meter och är hans fjärde längsta i karriären. Hans nysatta personbästa, från förra helgens tävling i tyska Zweibrücken lyder 86,49.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.