Annons

Stallets revansch efter mästarens avhopp

Cykel • Publicerad 17 september 2020
Michal Kwiatkowski (höger) tog hem sin första etappseger i Tour de France – precis före stallkamraten Richard Carapaz.
Michal Kwiatkowski (höger) tog hem sin första etappseger i Tour de France – precis före stallkamraten Richard Carapaz.Foto: Stephane Mahe/AP/TT

Häromdagen drabbades brittiska Ineos-stallet av ett tungt avbräck när fjolårsvinnaren i Tour de France, colombianen Egan Bernal, hoppade av cykelklassikern före den 17:e etappen.

Men i torsdagens 18:e etapp av Tour de France tog Ineos-stallet revansch i stor stil. Detta då polacken Michal Kwiatkowski var först i mål på den 175 kilometer långa sträckan från Méribel till La Roche-sur-Foron. På andra plats, arm i arm med Kwiatkowski, kom ecuadorianska stallkamraten Richard Carapaz.

Annons

– Jag har aldrig haft så här starka ben, sättet som jag och Richard körde tillsammans på var helt fantastiskt, sade Michal Kwiatkowski efter sin första etappseger i Tour de France.

– När Egan bröt var han väldigt ledsen, men han önskade oss lycka till – och nu fick vi den här underbara dagen.

I täten behåller slovenen Primoz Roglic den gula ledartröjan, 57 sekunder före landsmannen Tadej Pogacar med endast tre etapper kvar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons