Starkast under ytan

Här är den senaste i raden av svenska mästare från Ystad. I helgen vann 17-åriga Desirée Karlsson SM-guld i undervattensrugby.
Sport • Publicerad 24 maj 2011
Desirée Karlsson från Ystad tog i helgen sitt första SM-guld i undervattensrugby. I konkurrens med tre andra lag som tagit sig till slutspelet blev ”Black Mermaids” svensk mästare.
Desirée Karlsson från Ystad tog i helgen sitt första SM-guld i undervattensrugby. I konkurrens med tre andra lag som tagit sig till slutspelet blev ”Black Mermaids” svensk mästare.Foto: Mark Hanlon/arkiv

Desirée är den enda tjejen som spelar undervattensrugby i Ystad. Hon tränar med killaget en gång i veckan, men åker också in till Malmö för att träna tillsammans med ”Black Mermaids”. Det är samlingsnamnet på det skånska damlaget, där spelarna kommer från olika olika ställen i Skåne.

När SM-slutspelet avgjordes i Borlänge i helgen fanns det inget lag i Sverige som kunde stoppa de ”svarta sjöjungfruarna”. Skånskorna vann alla sina matcher i SM-slutspelet och i finalen besegrades ett lag från Stockholms förorter med 2–0.

Desirée Karlsson gjorde inga mål, men svarade för ett stabilt försvarsspel.

– Min roll är mer att säkra bakåt och att spela fram de andra. Jag är jättenöjd med både min egen och lagets prestation, säger Desirée.

Genom segern blir det Black Mermaids som får representera Sverige vid ett Championship i Berlin. Det är andra gången som Skånelaget får chansen i internationella sammanhang.

Hur firade ni SM-guldet?

– Med champagnesprut i bassängen – och massor av sång, säger Natalie.

Taner Caliskan
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.