Annons

Stenson får fortsätta jaga formen

Golf • Publicerad 6 mars 2021
Henrik Stenson under fredagens runda i Orlando.
Henrik Stenson under fredagens runda i Orlando.Foto: John Raoux/AP/TT

Henrik Stensons första tävling i USA för året blev kort.

Efter 36 hål i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Orlando hade den svenske stjärnan gått runt på 148 slag, fyra över par. Han missade därmed cutten för spel i helgen med två slag.

Annons

Resultatet går i linje med Stensons tre tidigare tävlingar i år, med två missade kvalgränser och en delad 46:e plats. Stenson var inte helt oförberedd på resultatet, inför helgen sade han till TT att han och hans team kan behöva ha tålamod innan resultaten kommer efter en revbensskada under skidåkning i februari.

– Vi har definitivt lite jobb att göra. Vissa bitar känns inte långt bort, men svingen och det långa spelet har varit risigt, sade han då.

Tävlingens två andra svenskar får däremot tävlingsgolfa i helgen. Alex Norén ligger med sina sammanlagda –1 på en 26:e plats, åtta slag från ledande kanadensaren Corey Conners.

Henrik Norlander klarade med nöd och näppe kvalgränsen och har sämsta resultat, +2, av de som får spela vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons