Stian Tönnesen kallad till EM-kvalet

Derbysegern över Lugi var inte allt Stian Tönnesen hade att glädjas åt i går kväll. IFK Ystads mittnia fick också beskedet att han tagits ut i Norges EM-kvalgrupp.
Sport • Publicerad 18 december 2002

- När säsongen startade hade jag inte en tanke på att få spela i ett EM-kval. Det här känns jättebra, säger Stian Tönnesen. Han har visserligen inte fått en kallelse ännu men det är bara en tidsfråga innan den kommer. På det norska handbollförbundets hemsida presenteras nämligen hela EM-kvalgruppen - och där finns IFK:s spelmotor med. - Och sen vet jag att det har stått i norska tidningar också så det är nog klart. Stian Tönnesen har först på gamla dar blivit ett namn för det norska landslaget. Med fem landskamper och sex mål är han den minst landslags-rutinerade av alla i den norska EM-kvaltruppen. Uttagningen innebär att Stian Tönnesen missar två matcher med IFK Ystad, Guif borta den 5 januari och Sävehof hemma den 7 januari. Tränaren Jan Karlsson ser hellre möjligheter än problem med att spela utan norrmannen. - I de här matcherna får vi testa lite andra saker. Linus (Nilsson) är den som mest gått in och tagit det här ansvaret tidigare och vi får också tillfälle att ge Mathias (Jakobic) mer speltid. Vi kan nog räkna med mer skytte i mitten utan Stian i laget, säger Jan Karlsson och fortsätter: - Jag tycker bara det är kul för Stian att han kommer med. Det är hård konkurrens på den positionen i det norska laget. Den 30 december, dagen efter att IFK möter Tumba på bortaplan, samlas den norska truppen. Fram till den 20 januari står sex matcher på programmet. Dubbelmöten (hemma/borta) med Luxemburg, Vitryssland och Rumänien väntar. De två bästa går sedan vidare till ytterligare en kvalgrupp som avgörs i juni.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.