Annons

Stjärnans avstängning väcker känslor

Sha’Carri Richardson kommer inte att få springa 100 meter på OS i Tokyo efter att ha rökt marijuana i samband med de amerikanska mästerskapen. Reaktionerna lät inte vänta på sig och många vill se henne tävla ändå – men inte USA:s president Joe Biden.
Friidrott • Publicerad 4 juli 2021
Sha'Carri Richardson är avstängd efter att ha rökt marijuana. Arkivbild.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Den senaste veckan har varit omtumlade för Sha’Carri Richardson, 21. Under de amerikanska mästerskapen åkte hon fast för att ha rökt marijuana i samband med de amerikanska mästerskapen. Marijuana ger ingen fördel men regleras ändå som ett dopningsbrott och Richardson är avstängd i en månad.

Reaktionerna kom snabbt och många skulle helst se att världstvåan ändå får tävla i Tokyo. Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe har uttryckt sitt stöd på twitter, liksom flera amerikanska stjärnor.

Annons

Richardson har sagt att hon tar på sig allt ansvar för det hon gjort och att hon rökte marijuana för att hantera sina känslor efter sin mammas bortgång.

"Jag vet inte varför marijuana är förbjudet. Kanske finns det en bra anledning. Kanske inte. Jag vet hur det känns att förlora en förälder. Obeskrivlig smärta. Jag skulle vilja att alla som kallar henne (Richardson) dum eller förbudet dumt slutar med det om de inte vet anledningarna till båda," skriver legendaren Michael Johnson.

Även USA:s president Joe Biden har vägt in i frågan.

"Regler är regler och alla vet dem från början. Om reglerna ska fortsätta vara såhär är en annan fråga," säger Biden enligt Reuters.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons