Annons

Stjärnmålvakten återvänder till Luleå

Topplaget Luleå spetsar truppen ytterligare. Målvakten Joel Lassinantti, 28, återvänder till SHL-klubben efter en kort sejour i KHL.
Ishockey • Publicerad 13 januari 2021
Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.
Joel Lassinantti under sin förra sejour i Luleå. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Det blev ingen succé i KHL för Joel Lassinantti. 28-åringen – som var enormt uppskattad i Luleå – gjorde endast 15 matcher för HK Sotji innan han lämnade. Nu blir han Luleå trogen en lång tid framöver. Lassinantti, som är född och uppvuxen i Luleå, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

– Det känns tryggt att veta vad man ska göra. Luleå är en stabil klubb som siktar högt och jag vill vara en del av det också, säger han i en videointervju på klubbens hemsida.

Annons

Klubben har David Rautio och supertalangen Jesper Wallstedt på målvaktspositionen sedan tidigare.

"Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus", säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Lassinantti ansluter till klubben i slutet av januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons