Annons

Storasyster till YA-cupfinal

Det blev "storasyster" som drog det längsta strået i semifinalen i damernas YA-cup då Hammenhögs A-lag besegrade farmarlaget Hammenhögs Blå med 5–0 (2–0).
Sport • Publicerad 25 maj 2005
Duktige försvararen Tina Blohmé i Hammenhögs Blå (i blått) i duell med klubbkompisen Maria Håkansson. Just här drar Tina det längsta strået men tidigare i matchen hade Maria gett A-laget ledningen med 0–1.Bild: Sprisse Nilsson
Duktige försvararen Tina Blohmé i Hammenhögs Blå (i blått) i duell med klubbkompisen Maria Håkansson. Just här drar Tina det längsta strået men tidigare i matchen hade Maria gett A-laget ledningen med 0–1.Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Att Hammenhög skulle få ett lag i YA-cupens final var klart redan före avspark då det handlade om ett rent klubbmöte i den första semifinalen.

Och inte oväntat blev det "storasyster" som gick segrande ur striden.

Annons

A-lagstöserna vann med klara 5–0 och kvitterade därmed ut hälften av finalbiljetterna.

– Hoppas vi får möta Sjöbo. Det hade varit skoj, menade Thomas Palm, som i gårdagens semifinalmöte hade den unika befattningen att vara lagansvarig för båda gängen.

Att det var rätt lag som tog sig vidare råder det ingen tvivel om.

A-lagstjejerna var det bästa laget och skapade också de bästa och flesta målchanserna. – Håller med. Men tycker ändå att Hammenhögs Blå hade en del på slutet då vi ändrade lite och flyttade upp mer folk. Hade de gjort mål på handikappstraffen vet man inte riktigt hur det gått, menade Thomas Palm.

Men nu blev det inte så. Blå valde att lägga sin straff efter det att A-lagstöserna ökat på till 3–0 i början av den andra halvleken.

Men någon reducering blev det inte. Åsa Persson slog en bra straff men Therese Grahm gjorde en strålande räddning på skottet.

I stället kunde Caroline Blohmé punktera matchen med två mål i slutet av matchen och faktum är att hon var nära ett äkta hattrick.

Trots den klara förlusten vill vi ge Blå en stor eloge. Laget stod upp bra och gav verkligen sina klubbkompisar en match men som helhet räckte man inte riktigt till.

– 5–0 speglar väl matchen rätt så väl. A-lagstöserna hade bättre fart och skapade många målchanser, menade Thomas Palm.

I Hammenhögs Blå plussar vi för backarna Tina Blohmé och Elna Nilsson - den senare slet energiskt matchen igenom och var mycket nyttig både framåt och bakåt.

Annons

Och i målet hade Blå en mycket duktig målvakt i Nina Gimerstedt.

– Nina har inte stått på två år men gjorde en riktigt bra match och vågade sig på utrusningar, berömde Thomas .

Nina inledde emellertid lite tafatt och tvekade i en utrusning tidigt i matchen vilket resulterade i att hon fick en liten smäll. Men efter detta blev Nina bara bättre och bättre och säkrare i sina ingripande och hon fick inte oförtjänt pris som bäste spelare i Blå.

I A-laget fick Caroline Blohmé fart på målfabrikationen i den andra halvleken med sitt härliga tillslag som resulterade i två granna mål på två långskott. I den första halvleken la vi även märke till Maria Håkansson som gång på gång rann genom Blås försvarslinje och som också gjorde första målet.

– Tycker annars Jessica Jönsson var en härlig injektion när hon kom in. Hon är bara 16 år men vågade utmana och låg bakom ett par av målen. Därutöver gjorde Sissi (Cecilia Karlsson) ett jättejobb. Hon läste spelet väl, menade Thomas Palm.

Och det är väl bara att hålla med.

Frågan är om inte planens äldste spelare också var planens bäste aktör.

Fotnot: I den andra semifinalen möts Skillinge och Sjöbo 1 juni.

Jan Andersson

0411-55 78 71

Annons

jan.andersson@allehandasyd.se

Matchfakta

Hammehögs Blå–Hammenhög 0–5 (0–2)

Målen:0–1 (19) Maria Håkansson helt solo, 0–2 (45) Antonia Gullberg stenhårt rakt upp under ribban från mycket snål vänstervinkel. Mycket snyggt!, 0–3 (56) Nathalia Lundgren efter sjabbel i Blås försvar, 0–4 (81) Caroline Blohmé, långskott som målvakten inte riktigt orkade hålla, 0–5 (87), Caroline Blohmé igen efter ny drömträff.

Publik:63

FOTBOLL HAMMENHÖG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons