Annons

Stormatch i FA-cupens fjärde omgång

Det är ett av de hetaste mötena i engelsk fotboll och nu kommer det slag i slag de kommande helgerna.
Liverpool och Manchester United drabbar samman i både Premier League och i FA-cupen.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2021
Ole Gunnar Solskjær och Jürgen Klopp möts två helger i rad. Först i Premier League på söndag och en vecka senare i FA-cupen. Arkivbild.
Ole Gunnar Solskjær och Jürgen Klopp möts två helger i rad. Först i Premier League på söndag och en vecka senare i FA-cupen. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Storklubbarna drogs mot varandra när den fjärde omgången lottades i världens äldsta cup, som till hösten firar 150 år och den här säsongen avgörs för 140:e gången (ställdes in under första och andra världskriget).

På söndag spelar klubbarna på Anfield i vad som bör kallas säsongen första tunga toppmöte. Det är ettan mot tvåan i ligan.

Annons

Manchester United får favören som hemmalag en vecka senare och vinnaren på Old Trafford får i den femte omgången ta sig an West Ham eller Doncaster. Det engelska fotbollsförbundet passade på att även lotta den femte omgången.

Så här spelas den fjärde omgången: Cheltenham–Manchester City, Bournemouth–Crawley, Swansea–Nottingham, Manchester United–Liverpool, Southampton eller Shrewsbury–Arsenal, Barnsley–Norwich, Chorley–Wolverhampton, Millwall–Bristol City, Brighton–Blackpool, Wycombe–Tottenham, Fulham–Burnley, Sheffield United–Plymouth, Chelsea–Luton, West Ham–Doncaster, Brentford–Leicester, Everton–Sheffield W.

Femte omgången: Fulham eller Burnley–Bournemouth/Crawley, Manchester U/Liverpool–West Ham/Doncaster, Sheffield U/Plymouth–Millwall/Bristol C, Chorley/Wolverhampton–Southampton/Shrewsbury/Arsenal, Barnsley/Norwich– Chelsea/Luton, Everton/Sheffield W–Wycombe/Tottenham, Swansea/Nottingham–Cheltenham/Manchester C, Brentford/Leicester–Brighton/Blackpool.

Den fjärde omgången spelas om två veckor, den femte om en månad. De exakta speldagarna i den fjärde omgången är ännu inte fastslagna.

Fakta: Mesta mästarna i FA-cupen

14 segrar: Arsenal

12: Manchester United

8: Chelsea, Tottenham

7: Liverpool, Aston Villa

6: Newcastle United, Manchester City, Blackburn Rovers.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons