Strid om tv-rättigheter stoppar slutspelshandboll

Det ser inte ut att bli någon slutspelshandboll i TV. Det blir inte ens kortare nyhetsinslag i Sportnytt i Sveriges Television.
Sport • Publicerad 15 april 2002

Orsaken till detta är det förbud som Svenska handbollsförbundet lagt på aatt släppa in Svt:s kameror på arenorna. Klubbar och supportrar är upprörda. Det rapporterar tidningen Kvällsposten. Orsaken till konflikten är pågående förhandlingar om tv-rättigheter som Svenska handbollsförbundet just nu är inne i med Svt. - Vi förhandlar om ett långstiktigt avtal och innan vi är överens blir det vare sig nyhetsinslag eller annat, säger Christer Thelin, VD på handbollsförbundet till tidningen. Det dock en inställning som retar elitklubbarna. Bland annat beroende på de sponsorintäkter som klubbarna förhandlar om. TV-bevakning gör avtalen mer sockrade för klubbarna och saknas kameror på arenorna minskar intäkterna dramatiskt. Dessutom har vissa klubbar procentuella intäkter på tv-tiderna. Enligt KvP fortsätter dock diskussionerna mellan förbundet och elitklubbarna under måndagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.