Susanna satte nordiskt rekord

Susanna Rosén, Ystads SS, ställde upp på fyra distanser i masters-NM i Bollnäs. Hon vann alla fyra och satte nordiskt rekord på 800 fritt.
Sport • Publicerad 9 oktober 2007
Fyra NM-guld på fyra försök och nordiskt rekord på 800 fritt. Ystadssimmaren Susanna Rosén hade en strålande helg i masters-NM i Bollnäs. Arkivbild: Jan-Olle Persson
Fyra NM-guld på fyra försök och nordiskt rekord på 800 fritt. Ystadssimmaren Susanna Rosén hade en strålande helg i masters-NM i Bollnäs. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Den nya rekordtiden lyder 9.53,46 och gäller i 40–44-årsklassen.

– Jag ser det fortfarande som en utmaning att se hur bra jag kan bli. Det är kul att se att det går att simma fort även när man blir äldre, säger 44-åriga Susanna.

Ystadssimmaren vann alltså ytterligare tre klasser i nordiska mästerskapen. Hon segrade på 100 fritt med tiden 1.01,49 och 50 fjäril på 31,66.

– Och så vann jag hemska 100 rygg också. Där gjorde jag en dålig tid, säger Susanna om den fjärde distansvinsten.

Det stora målet framöver för Susanna är VM i Australien nästa vår. Då har hon fyllt 45 år och går därmed upp i 45–49-årsklassen, vilket hon välkomnar.

– Då blir jag ju yngst i klassen till skillnad från nu när jag är äldst, säger Susanna.

Ulf Gummesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.