Susanne Moberg har bestämt sig

Onslundatalangen har bestämt sig för att spela i division 1 med Kristianstad/Wä och tackar därmed nej till Malmö FF och Sjöbo IF.
Sport • Publicerad 5 februari 2003

Hon övervägde länge och väl, Onslunda IF:s supertalang Susanne Moberg, men nu har hon bestämt sig för att spela fotboll i hårdsatsande division 1-laget Kristianstad/Wä. Därmed blir såväl allsvenska Malmö FF som division 2-nykomlingen Sjöbo IF blåsta på konfekten. - Jag trivdes i och för sig bra i Sjöbo också och fick ett jättebra intryck av föreningen när jag var där och tränade men att vara med och konkurrera om platserna i ett division 1-lag smällde ändå högre. Man vet ju aldrig var ett lag kommer att stå som nykomling i tvåan. Dessutom har jag ju min flicklandslagsplats att tänka på, säger Susanne, som fyller 17 i dag om en vecka. Susanne, som varit tongivande i Onslunda IF i division 3 de senaste säsongerna och vunnit YA:s skytteliga både 2000 och 2001, började som bekant på fotbollsgymnasiet i Malmö i höstas och tanken var förmodligen i det läget att det skulle bli en övergång till Malmö FF inför den här säsongen. Men från och med den här terminen har Susanne bytt skola och går nu motsvarande program på Österportskolan i Ystad. - Det blev för jobbigt att pendla helt enkelt. Jag vill bo kvar hemma ett tag till så det var mycket därför jag sökte mig till Ystad i stället. Nu är det hyfsat nära både till skolan och till träningarna. Dessutom får jag skjuts till Kristianstad, fortsätter Susanne. Det är ett tufft, men samtidigt garanterat utvecklande, klimat som Susanne kommer att mötas av i Kristianstad/Wä. Laget siktar på att ta sig tillbaka till allsvenskan snarast möjligt, bland annat med hjälp av landslagsmeriterade Nilla Fischer. Någon självskriven plats kommer Susanne inte att ha utan det blir till att ligga i för att få plats i anfallet i startelvan. - Jag har tränat med dem under hela januari och bildat mig en uppfattning. De anfallare som finns där sedan tidigare är ungefär samma spelartyp, ganska stora och med bra bollmottagningsförmåga. Jag hoppas att jag ska kunna ha nytta av min löpstyrka i stället. Det skadar inte med hård konkurrens. Kristianstad/Wäs träningsmatchande drar i gång nästa helg. I går fick Susanne Moberg dessutom brev från förbundet där det framgick vad som kommer att hända på flicklandslagsfronten i år. - Vi ska ha ett träningsläger i mars, sedan en fyrnationsturnering i maj och senare i sommar nordisk flickturnering. Hela hösten är också fullspäckad. Division 1-spel och landslagsframträdanden. Vi lär få höra mer om Susanne Moberg i framtiden även om hon bestämt sig för att lämna den sydöstskånska fotbollen...

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.