Annons

Svårt beslut väntar Sarah Sjöström

Med bara dagar kvar till OS vet Sarah Sjöström ännu inte om hon kan ställa upp på sin bästa distans.
Sport • Publicerad 17 juli 2021
Armbågen spökar än för Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Kampen mot klockan fortsätter.

I OS i Rio var Sarah Sjöström storfavorit på fjärilsim, och vann. I Tokyo är allt annorlunda. I februari halkade hon på en isfläck och bröt armbågen. Nu är armbågen nästan bra – men bara nästan.

Annons

– Det gör lite ont än, styrkan är inte exakt som förut och det har påverkat tekniken och rörelsemönstret när jag simtränat.

Tolv veckor tog läkningen, och sedan dess har Sarah Sjöström försökt komma ner på gamla, fina tider.

– När doktorn berättade att jag måste opereras räknade jag ut att armbågen skulle vara okej i maj och chansen till OS faktiskt fanns där. Perfekt, bara att sätta igång med rehab, säger hon.

Det gav resultat. Under midsommarhelgen gjorde hon ett försök med 100 meter fjärilsim på en tävling i Rom – och vann. Men tiden 57,65 var ändå en bra bit från simmarna i världstoppen.

– - Vi ska göra några testlopp här i Japan så får vi se vilken tid jag har i kroppen nu, säger Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström är anmäld på 50 och 100 meter fritt och 100 meter fjäril. I frisim stör armbågen inte lika mycket. De bästa tiderna på 50 meter fritt kommer att ligga i närheten eller till och med under 24 sekunder.

– Där finns en chans, men det kommer att skilja hundradelar mellan simmarna, säger Sarah Sjöström som också räknar med att ställa upp i lagkapperna.

– Jag har ju visat att jag kan prestera under press. När det väl är dags ska jag locka fram tävlingsjäkeln i mig igen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons