Annons

Svensk seger i GCT-finalen

Det blev blågul succé i superfinalen i Global Champions Tour i Prag.
Henrik von Eckerman tog hem segern på King Edward.
Ridsport • Publicerad 20 november 2021
Henrik von Eckerman King Edward vann superfinalen i Global Champions Tour. Arkivbild.
Henrik von Eckerman King Edward vann superfinalen i Global Champions Tour. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

OS-guldvinnaren i lag vann den andra finalomgången efter en felfri ritt och noterade den snabbaste tiden, 1,66 sekunder före tvåan Sergio Alvarez Moya, Spanien, på Alamo. Duon var de enda som var felfria när allt skulle avgöras i den andra finalomgången.

Von Eckerman hyllade King Edward.

Annons

– Det här är en helt annan nivå, det är hans egen nivå. Han var väldigt avslappnad i den första rundan och här i den andra satte han i en högre växel, säger han till Eurosport.

Ben Maher, Storbritannien, slutade trea.

Von Eckerman var het under hela finalhoppningen och ledde efter den första omgången, vilket gjorde att han gick ut som sista ekipage i avgörandet.

Världsettan Peder Fredricson, utsedd till världens bästa ryttare av Internationella ridsportförbundet häromdagen, hade en jobbig kväll på Kristian K och slutade tolva med 15 fel.

Malin Baryard Jonsson slutförde inte första omgången och slutade på 15:e och sista plats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons