Annons

Svenska blodig i mål: "Så här det ska se ut"

Dramatiska scener utspelade sig under orienteringsvärldscupen i Tjeckien.
Svenska Karolin Ohlsson sprang över mållinjen med blod rinnandes ner för ansiktet.
"Först tänkte jag fy vad det rinner vatten, men sen torkade jag mig med handen och såg det var blod", sade Ohlsson.
Orientering • Publicerad 5 augusti 2023
Karolin Ohlsson. Arkivbild.
Karolin Ohlsson. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Under lördagen avgjordes medeldistansen i världscuptävlingarna i Ceská Lipá, Tjeckien.

Tove Alexandersson fortsatte att dominera och plockade hem vinsten med 1.07 före tvåan Simona Aebersold, Schweiz. Sanna Fast blev trea i loppet med 24 bakom Aebersold, vilket är Fasts första pallplats för säsongen.

Annons

Men Alexanderssons vinst skulle hamna i skymundan när lagkamraten Karolin Ohlsson sprang i mål åtta minuter senare med blod i hela ansiktet.

"Jag vurpade in i en stock som hade en vass pinne som petade mig rakt in i min panna. Först tänkte jag fy vad det rinner vatten, men sen torkade jag mig med handen och såg det var blod. Men det är så här det ska se ut, jag är ok", sade Karolin Ohlsson efter målgången enligt Svenska orienteringsförbundet.

Ohlsson slutade på en 29:e plats.

I och med Alexanderssons vinst utökar 30-åringen ledningen i totalen. Hon har en 90 poängs försprång till lagkamraten Sara Hagström, som sprang in på en fjärdeplats i medeldistansen.

Det blev svenskt på prispallen även i herrloppet då Albin Ridefelt blev tvåa, 37 sekunder efter den österrikiske segraren Jannis Bonek.

I totalen ligger Gustav Bergman, nia i medeldistansloppet, trea på 210 poäng. Norrmannen Kasper Harlem Fosser leder på 273.

Världscuptävlingarna i Ceská Lipá avslutas under morgondagen med långdistans.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons